10 tips om je baby sneller in slaap te krijgen

Inhoudsopgave

Voordat je het artikel doorneemt kan ik je vertellen dat het bij best veel baby’s voorkomt dat ze ergens tijdens hun jongere jaren moeite hebben met in slaap te komen.  De meeste baby’s hebben moeite om in slaap te komen en het is helemaal niet gek dat je opgaat zoeken wat je het best kunt doen om dit te verbeteren. Er zijn genoeg adviezen te vinden maar dit zijn de tien beste tips om je baby sneller in slaap te krijgen.

Tip 1. Creëer een gewoonte

Het is zo belangrijk dat je vanaf de eerste dag begint met het creëren van een gewoonte. Het wiegje is de plek waar de baby slaapt. Zet hem of haar niet in de kinderwagen om vervolgens door het huis rondjes te lopen omdat de baby dan sneller slaapt. Probeer het kindje ook zo min mogelijk in je armen te laten slapen of in de autostoel. Je baby raakt op deze manier gewend aan de slaapplaats en weet dan precies wanneer het tijd is om te gaan slapen.

Tip 2. Zorg dat je consequent bent

De tweede tip is misschien wel één van de moeilijkste: consequent zijn. Zorg er samen met je partner voor dat je vaste slaaptijden afspreekt en hou je hier ook aan. Als de baby begint te huilen hoeft het kindje niet direct opgepakt worden om getroost te worden. Kijk eerst of de baby in slaap valt voordat je dit besluit te doen. Als je de baby te vaak uit het bedje haalt ontstaat er gewenning en wordt het in slaap komen alleen maar moeilijker.

Tip 3. Zorg dat de babykamer op orde is

Zorg ervoor dat de babykamer op de juiste manier op orde is. Zo is het belangrijk dat het kamertje goed donker is en de tempratuur tussen de 16 en 20 graden is. Verder moet je ervoor zorgen dat het bedje vaak genoeg verschoond wordt en dat de kamer voldoende gelucht wordt.

Tip 4. Begin een ritueel

Wanneer je begint met een ritueel kan de baby een stuk sneller in slaap komen. Ze weten dan dat het tijd is om naar bed te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om je kindje lekker in bad te doen en daarna een boekje te lezen. Als je dit iedere avond herhaalt is de kans groot dat je baby sneller slaapt.

Tip 5. Een vast ritme

Ook een vast ritme is erg belangrijk. Iedere dag zoveel mogelijk op dezelfde tijd wakker worden, flesje drinken, Pamper verschonen, spelen en slapen. Als je kindje hieraan gewend raakt is slapen gaan een stuk makkelijker.

Tip 6. Hou je baby in de gaten

Als je baby moe begint te worden laat hij of zij dit vaak aan je merken. Ze kijken bijvoorbeeld constant weg of draaien met hun ogen. Als je je baby te laat naar bed brengt heb je de kans dat je kindje te moe is en daardoor niet in slaap komt.

Tip 7. Heb geen hoge verwachtingen

Je moet natuurlijk wel realistisch blijven. Baby’s slapen over het algemeen niet urenlang en uitslapen is voorlopig verleden tijd. Natuurlijk kan het met momenten best zwaar zijn maar probeer eventuele frustraties opzij te zetten zodat je kindje hier niets van merkt.

Tip 8. Probeer diverse trucjes uit

Er zijn verschillende trucjes die je kunt uitproberen. Sommige zullen bij jou baby werken en sommige weer niet. Zo kun je het bedje van je baby verwarmen met een kruik, een kledingstuk van de moeder bij het kindje leggen (niet los!) of er voor zorgen dat je kindje geboren ligt.

Tip 9. Probeer eens geluiden uit

Er zijn geluiden die je baby als rustgevend kan ervaren. De meest populaire geluid is die van de stofzuiger. Je hoeft hiervoor natuurlijk niet je stofzuiger daadwerkelijk aan te zetten want er zijn voldoende apps te vinden voor op je mobiele telefoon die dat geluid nabootsen. Verder zijn er ook natuurgeluiden, speciale baby muziek en het geluid van de wasmachine. Probeer verschillende geluiden uit om te kijken wat bij jou kindje effect heeft.

Tip 10. Samen slapen

De laatste tip moet je pas uitproberen als de bovenstaande tips echt niet helpen. Als je baby echt niet in slaap komt kun je samen gaan slapen. Door de baby tegen je aan te liggen kan het kindje jouw warmte voelen. Hou er wel rekening mee dat als je dit dagelijks doet de baby hier aan gaat wennen en slapen in het eigen bedje een probleem kan gaan vormen.
Geschreven door:
Thomas

Thomas

Hi, ik ben Thomas, de trotse vader van een energiek dochtertje. In het begin merkte ik al dat de luiers en opvolgmelk binnen no-time op waren... Tijdens de zoektocht naar betaalbare luiers en de beste verzorgingsartikelen voor mijn kleine dondersteen kwam ik er achter dat er veel valt te besparen op de kosten voor Pampers, luiers, Nutrilon en andere essentiele artikelen, maar dat er online niet altijd gemakkelijk informatie over te vinden is. Zonde want als ouder is alles al duur zat! Samen met mijn team werk ik er dagelijks aan om jou en andere papa's en mama's van de beste informatie en luieraanbiedingen te voorzien. Dagelijks besparen tientallen ouders via Aanbieding-luiers.nl op de terugkerende kosten voor luiers en toebehoren. Ben jij daar straks ook een van? Als je vragen hebt, stel ze gerust. We helpen je graag.
Neem direct contact op met onze expert:
** Nieuwste luieraanbiedingen **
Aangeboden door: Luieraanbiedingen.net