6 tips voor goedkope babykleding

Inhoudsopgave

Kinderen kosten geld, dit begint al bij een kleine baby. Naast luiers en voeding is het ook de kleding die het duur maakt. Een bijkomstig nadeel is dat een baby in het eerste jaar behoorlijk vlot groeit, hierdoor kan het zomaar zijn dat een baby de nieuw gekochte kleding slecht een paar keer kan dragen voordat het weer te klein is geworden. Met name in de eerste maanden van een baby zal slijtage van de kleding niet tot nauwelijks voorkomen waardoor de kleding nog zo goed als nieuw is en ze er toch al niet meer in passen. Dat is zonde maar helaas kan je de groei van je kindje niet remmen. Als je niet te veel geld wilt uitgeven aan kleding zijn er diverse manieren om te besparen hierop, hieronder hebben we een aantal tips voor je beschreven.

1. Tweedehands babykleding kopen

Natuurlijk wil je alleen het allerbeste voor je kleintje en wil je ook nog eens dat je pasgeboren spruit er het leukst uitziet maar zoals hierboven al beschreven zal de slijtage van babykleding in de eerste maanden nauwelijks voorkomen. Het is daarom een perfect product om tweedehands aan te schaffen. Een aantal plekken waar je heel goed voor tweedehands babykleding kunt shoppen zijn onder andere Marktplaats, kringloopwinkels maar tegenwoordig zijn ook de regionale Facebookgroepen groepen niet meer weg te denken waar veel verkocht wordt. Zeker deze laatste is een goede tip. Wanneer je een leuk iemand hebt gevonden om je kleertjes bij te kopen dan zullen ze je vaak in de toekomst blijven benaderen wanneer ze weer iets voor je hebben. Dit soort adresjes kunnen jaren interessant blijven voor je kids. Het advies is natuurlijk wel om kleding die je ergens tweedehands hebt gekocht eerst goed te wassen op een hoge temperatuur alvorens dit bij je eigen baby aan te trekken.

2. Kies goedkope winkels voor je babykleding

Er zijn tal van winkels waar je babykleding kunt kopen. De prijzen van de kleertjes kunnen echt enorm verschillen maar er zijn een aantal winkels bekend om de goedkopere kleertjes. Over het algemeen verkopen deze winkels geen merkkleding, mocht je dit willen dan zullen deze goedkopere winkels niks voor jou zijn. Een aantal winkels die zeer interessant voor je kunnen zijn op het gebied van goedkope babykleding zijn o.a. de Hema, Primark, Zeeman, Wibra en zelfs de H&M heeft een afdeling met scherp geprijsde babykleertjes.

3. Verkoop je oude kleding

Dit is geen directe manier van besparen maar wel een goede indirecte. Op het moment dat de babykleding te klein is geworden voor jouw baby verkoop het dan weer. Op deze manier hou je er nog iets aan over. Zeker wanneer je kleding al goedkoop hebt aangeschaft en het nog lukt om het te verkopen heeft het uiteindelijk helemaal niet veel gekost. Marktplaats en social media zijn hier de beste een meest eenvoudige plekken voor.

4. Wacht op een sale

Op diverse momenten in het jaar worden de nieuwe seizoenen in de winkels in de schappen gehangen. Op dat moment willen ze graag van de oude collectie af. Dit is een mooi moment om toe te slaan. Kortingen op de kleertjes kunnen soms behoorlijk hoog oplopen, percentages tot 50% zijn zeker geen uitzondering. Voor dingen als rompers en onderkleding is dit niet heel interessant maar zeker voor de zomer- en winterkleding kan dit weldegelijk interessant zijn.

5. Merkkleding bij outlets

De laatste jaren zijn de outlets steeds meer in opkomst. Plekken als Bataviastad en de outlet van Roermond worden ieder weekend druk bezocht. Over het algemeen zijn het met name winkels met merkkleding die hier gevestigd zijn dus echt spotgoedkope kleding zal je hier niet kunnen vinden. Wel kan je hier geluk hebben en babykleding van bekende merken voor veel lagere prijzen vinden dan dat je op andere plekken doet.

6. Durf te vragen

Er zullen ongetwijfeld meer mensen om je heen zijn met kinderen. Durf gerust om kleding te vragen aan kennissen die ook kleine kinderen hebben en net iets ouder zijn dan jouw baby. Je kunt altijd vragen of het mogelijk is om iets over te nemen wanneer hun kindje het niet meer past. Het is heel gebruikelijk dat babykleding op deze manier vaker gebruikt wordt.

Extra tip!

Naast kleding zijn luiers ook een grote kostenpost. Daar hebben we iets voor je op gevonden, namelijk een prijsvergelijker voor luiers.
Geschreven door:
Thomas

Thomas

Hi, ik ben Thomas, de trotse vader van een energiek dochtertje. In het begin merkte ik al dat de luiers en opvolgmelk binnen no-time op waren... Tijdens de zoektocht naar betaalbare luiers en de beste verzorgingsartikelen voor mijn kleine dondersteen kwam ik er achter dat er veel valt te besparen op de kosten voor Pampers, luiers, Nutrilon en andere essentiele artikelen, maar dat er online niet altijd gemakkelijk informatie over te vinden is. Zonde want als ouder is alles al duur zat! Samen met mijn team werk ik er dagelijks aan om jou en andere papa's en mama's van de beste informatie en luieraanbiedingen te voorzien. Dagelijks besparen tientallen ouders via Aanbieding-luiers.nl op de terugkerende kosten voor luiers en toebehoren. Ben jij daar straks ook een van? Als je vragen hebt, stel ze gerust. We helpen je graag.
Neem direct contact op met onze expert:
** Nieuwste luieraanbiedingen **
Aangeboden door: Luieraanbiedingen.net