Welke borstkolf moet ik kiezen?

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar de beste borstkolf? Welke borstkolf je kiest, is afhankelijk van meerdere factoren. Borstkolven is erg handig wanneer je een kantoorbaan hebt en niet altijd bij je baby bent. Zo kun je vooraf flesjes klaarmaken. Ook als je een dagje opstap gaat met de kleine, is het fijn om van tevoren al een flesje bij de hand te hebben. Sommige vrouwen verkiezen dit namelijk boven borstvoeding geven in het openbaar. Welke borstkolf je koopt, is een persoonlijke keuze, maar er zijn ook meerdere factoren om rekening mee te houden. We vertellen je hier de afwegingen die je kunt maken om de geschikte borstkolf te vinden.

Opbouw van dit artikel

Hoe vaak ga je de borstkolf gebruiken?
Enkele of dubbele borstkolf?
Welke borstkolf heeft de gewenste functies?
Zit alles er al bij?
Dus, welke borstkolf kies je? 

Hoe vaak ga je de borstkolf gebruiken?

Werk je vijf dagen in de week en heb je daarom bijna dagelijks de borstkolf nodig? Dan is het een belangrijkere investering waarbij je extra comfort en gemak wilt hebben. Gebruik je het maar eens per twee weken, omdat je zo nu en dan een dagje weggaat, dan voldoet een goedkope borstkolf waarschijnlijk. Eigenlijk werkt het met alles zo. Werk je dagelijks vanuit huis? Dan wil je natuurlijk een comfortabele bureaustoel die wel ietsje meer mag kosten. Doe je dit maar soms, dan volstaat een simpele eetkamerstoel.

Welke borstkolf? Handkolf of elektrisch?

Afhankelijk van hoe vaak je de kolf gebruikt, kies je voor een handkolf of elektrische kolf. Een handkolf werkt prima, maar je doet er wel wat langer over. De handkolf is wel een goedkopere keuze en waarschijnlijk helemaal prima wanneer je het maar eens in de twee weken nodig hebt. Een elektrische kolf maakt het kolven een stuk makkelijker en comfortabeler. Ook gaat het kolven sneller dan bij een handkolf. Je betaalt er meer voor, maar wanneer je het vaak gebruikt is dit zeker een goede investering.

Moet je regelmatig kolven op je werk of buitenshuis? Dan is een draadloos apparaat natuurlijk erg fijn. Je hebt nu eenmaal niet altijd een stopcontact in de buurt. Buitenshuis ben je op zoek naar een privéruimte waar je het apparaat kunt gebruiken. Daar heb je niet altijd een stopcontact tot je beschikking. Elektrische kolfapparaten beschikken over een batterij of oplaadbare accu.

Enkele of dubbele borstkolf?

Bij intensief gebruik is het aan te raden om te kiezen voor een dubbele borstkolf. Ook als je haast hebt, bijvoorbeeld op je werk, is dit handig. Het gaat natuurlijk een stuk sneller om beide borsten tegelijk te kolven. En laten we eerlijk zijn, kolven is niet de leukste bezigheid op aarde, hoe sneller je ervan af bent, hoe beter. Een enkele borstkolf is prima wanneer je thuis gewoon de tijd hebt om er rustig voor op de bank te gaan zitten, of wanneer je een uur pauze hebt op je werk. Wil je binnen budget blijven en heb je gewoon de tijd? Dan is een enkele borstkolf een geschiktere keuze.

Welke borstkolf heeft de gewenste functies?

Kies je voor een elektrische kolf, dan kies je voor iets meer luxe. Elektrische kolfapparaten hebben meerdere functies beschikbaar. Zo hebben sommige een pauze- en startfunctie en een geheugenfunctie. Bij de laatste functie onthoudt je apparaat jouw favoriete instellingen, of laatst gebruikte instellingen. Ook kun je kiezen voor een stille kolf. Verder zijn sommige elektrische kolfapparaten 360 graden draaibaar, zodat je deze goed passend kunt maken op je borst. Er zijn elektrische kolven met slechts een paar stimulatie- en kolfstanden, maar ook met 8 tot 16 standen. Daarnaast hebben sommige een touchscreen en werken ze op een app. Al deze mogelijkheden voor extra comfort maken het toch weer een stuk fijner om te gaan kolven. Zoek je naar de meest uitgebreide optie? Dit is zonder twijfel de Medela Freestyle Flex of Medela Swing Maxi borstkolf.

Zit alles er al bij?

Kijk ook naar wat er allemaal bij jouw nieuwe borstkolf inzit. Krijg je er een handige tas bij, flesjes, flessenstandaarden, een koeltas, USB-stroomadapter en USB-oplaadkabel? Hoe meer, hoe beter je voorbereid bent en hoe minder je er nog bij hoeft te kopen. Wel zo handig!

Dus, welke borstkolf kies je?

Welke borstkolf je gaat kopen, is dus afhankelijk van al je wensen. Zeker wanneer je hem vaak gaat gebruiken is een luxere variant aan te raden. Een elektrische kolf helpt je sneller en comfortabeler te kolven. Dit is vooral gewenst wanneer je deze iedere dag moet gebruiken. Ga je voor het eerst kolven? Dan is het wel zo fijn om een eerste goede ervaring te hebben. Het comfort en gemak van een elektrisch kolfapparaat kunnen je hierbij helpen. Met de verschillende stimulatie- en kolfstanden kun je het apparaat precies zo instellen hoe jij het fijn vindt.

Uiteindelijk is het natuurlijk een persoonlijke keuze. De een vindt een handkolf misschien wel fijner werken dan de ander. Bepaal voor jezelf of het belangrijker is om binnen budget te blijven of om voor extra comfort te kiezen. Ook bij elektrische kolfapparaten heb je zat om uit te kiezen en er is altijd wel iets binnen jouw budget te vinden.

Geschreven door:
Thomas

Thomas

Hi, ik ben Thomas, de trotse vader van een energiek dochtertje. In het begin merkte ik al dat de luiers en opvolgmelk binnen no-time op waren... Tijdens de zoektocht naar betaalbare luiers en de beste verzorgingsartikelen voor mijn kleine dondersteen kwam ik er achter dat er veel valt te besparen op de kosten voor Pampers, luiers, Nutrilon en andere essentiele artikelen, maar dat er online niet altijd gemakkelijk informatie over te vinden is. Zonde want als ouder is alles al duur zat! Samen met mijn team werk ik er dagelijks aan om jou en andere papa's en mama's van de beste informatie en luieraanbiedingen te voorzien. Dagelijks besparen tientallen ouders via Aanbieding-luiers.nl op de terugkerende kosten voor luiers en toebehoren. Ben jij daar straks ook een van? Als je vragen hebt, stel ze gerust. We helpen je graag.
Neem direct contact op met onze expert:
** Nieuwste luieraanbiedingen **
Aangeboden door: Luieraanbiedingen.net