Pampers maten: Welke maat luiers past bij jouw kind?

Pampers zijn er in verschillende maten én series te krijgen. Maar welke maat Pampers heeft je kindje nodig? Om daar achter te komen, gaan we je nu meer informatie bieden.

De maten beginnend met maat 0 tot maat 8. Maat o is voor prematuren (vroeggeborene). De meeste baby’s beginnen met maat 1 (voor een pasgeboren baby). De grootste maat is maat 8. Maar welke luier maat past nu bij welke leeftijd en/of gewicht? Een duidelijk overzicht vind je in onderstaande tabel.

Maat Gewicht Leeftijd Pampers Actuele aanbiedingen
Maat 0 Micro 1 – 2,5 kg prematuur New Baby Pampers maat 0
Maat 1 New Born 2 – 5 kg 0 – 3 maand New Baby Pampers maat 1
Maat 2 Mini 4 – 8 kg 2 – 7 maand New Baby Baby Dry Pampers maat 2
Maat 3 Midi 6 – 10 kg 4 – 12 maand New Baby Baby Dry Baby Dry Pants Premium Protection Sleep & Play Pampers maat 3
Maat 4 Maxi 9 – 14 kg 10 maand – 2 jaar Baby Dry Baby Dry Pants Active Fit Premium Protection Sleep & Play Pampers maat 4
Maat 4+ Maxi+ 10 – 15 kg 11 maand – 2,5 jaar Baby Dry Active Fit Sleep & Play Pampers maat 4+
Maat 5 Junior 11 – 16 kg 1 – 2,5 jaar Baby Dry Baby Dry Pants Active Fit Premium Protection Sleep & Play Pampers maat 5
Maat 5+ Junior+ 12 – 17 kg 1,5 – 2,5 jaar Baby Dry Active Fit Sleep & Play Pampers maat 5+
Maat 6 Extra Large 13 – 18 kg 2 – 3 jaar Baby Dry Baby Dry Pants Active Fit Premium Protection Pampers maat 6
Maat 6+ Extra Large+ 13 – 18 kg 2 – 3 jaar Baby Dry Pampers maat 6+
Maat 7 15+ kg 3+ jaar Baby Dry Pampers maat 7
Maat 8 17+ kg 4+ jaar Baby Dry Pampers maat 8

Pampers maten grafiek

Vaak vragen mensen: “Wanneer maat 0?” of “Wanneer maat 1?” Deze grafiek/tabel laat zien wanneer je naar een andere luiermaat moet overschakelen. Op basis van het gewicht (in kg) van je kindje.

Pampers matentabel

Pampers maat 0

Als je luiers zoekt voor je pasgeboren baby, kies dan Pampers maat 0. Die zijn voor baby’s die tussen de 0 en 2,5 kg wegen. Meestal zijn dit luiers voor vroeggeboren baby’s. Nieuw bij Pampers: ze hebben nu een langere absorptiestrook voor betere bescherming aan de achterkant van je kind.

Pampers maat 1

De speciale laag genaamd Absorb-Away helpt om zachte ontlasting en plasjes snel op te nemen. Gebruik maat 1 Pampers als je baby tussen de 2 en 5 kg weegt, meestal vanaf de geboorte tot 2 maanden oud. Alle Pampers luiers zijn gemaakt voor de gevoelige en zachte babyhuid, zodat ze lekker zitten.

Pampers maat 2

Voor baby’s tussen de 3 en 6 kg gebruik je maat 2. Meestal zijn dit baby’s van 0 tot 4 maanden oud volgens de normale groeicurve. Pampers luiers zijn speciaal gemaakt zodat je baby zo comfortabel mogelijk is.

Pampers maat 3

Deze luiers zijn voor baby’s die tussen de 4 en 9 kilo wegen. Vaak zijn ze 1 tot 8 maanden oud. Er zit een speciale urine-indicator op waardoor je kunt zien wanneer je baby een schone luier nodig heeft. Als de luier urine detecteert, wordt de indicator blauw!

Pampers maat 4

Deze Pampers in maat 4 zijn voor oudere baby’s, niet voor pasgeborenen. Ze zijn voor kinderen die tussen de 8 en 16 kg wegen. Je kunt ze lange tijd gebruiken, meestal vanaf 6 maanden tot 4 jaar oud. Deze luiers hebben een comfortabele vorm rond de buik, wat fijn is voor de navel.

Pampers maat 5

Maat 5 is voor oudere kinderen die tussen de 11 en 23 kg wegen. Dit is voor kinderen van ongeveer 16 maanden tot ongeveer 7 jaar oud. Deze luiers bieden goede bescherming en zitten comfortabel, net zoals je gewend bent.

Pampers maat 6

Dit is de grootste luier van Pampers. Hij is voor kinderen vanaf 15 kilo en vanaf 3 jaar of ouder. Dit is de grootste maat die er is.

Ken jij alle verschillende Pampers verpakkingen?

Er zijn veel verschillende benamingen voor de luierpakken die te koop zijn. Zo wordt er gesproken over voordeel pak, reuzen pak, jumbo pak, budget pak, mega pak en zo verder. Hier volgt een toelichting op de verschillende pakken:

  • Mid pak = Kleine verpakking

  • Jumbo Pak = Grote verpakking

  • Mega pak = Grote verpakking 

  • Reuze pak = Groot plastic pak 

  • Maandbox = Zeer grote verpakking

Pampers kopen en op zoek naar luier aanbiedingen?

Op zoek naar een goede deal voor Pampers luiers of luierbroekjes? Gebruik onze prijsvergelijker om de beste aanbiedingen te vinden. Filter op het type Pampers. Zoals Pampers Baby Dry, Pampers Active Fit, Premium Protection, en meer.