Luiers voor peuters vanaf 12 maanden

Zoek je de goedkoopste luiers voor een peutertje? Bekijk dan hieronder de beste acties.

Aangeboden door: Luieraanbiedingen.nl

Van baby naar peuter luiers

Gefeliciteerd, je kleintje is nu een peuter! Als je op zoek bent naar luiers voor je peuter vanaf 12 maanden, zijn er een aantal dingen om in gedachten te houden.

Ten eerste zul je waarschijnlijk merken dat je kindje wat groter en zwaarder is geworden, dus je zult waarschijnlijk over moeten stappen op een grotere maat luier. Voor peuters vanaf 12 maanden zijn de meest voorkomende maten luiers maat 4 en 5, afhankelijk van het gewicht van je kindje.

Net als bij eerdere leeftijden, kun je kiezen tussen wegwerpluiers en wasbare luiers. Wegwerpluiers blijven populair vanwege hun gemak, maar wasbare luiers zijn een duurzaam alternatief als je de extra was niet erg vindt.

Een belangrijk punt om op te letten bij het kiezen van luiers voor je peuter, is de absorptiecapaciteit. Peuters hebben vaak al controle over hun blaas en kunnen langer zonder een luier. Het is belangrijk om een luier te kiezen die voldoende absorberend is om lekkages te voorkomen tijdens het spelen of slapen.

Veel merken bieden luiers aan die speciaal zijn ontworpen voor peuters, met extra stretch en comfortabele pasvorm. Dit is vooral belangrijk als je kindje actief is en veel beweegt.

Luierbroekjes of trainingsbroekjes om zindelijk te worden

Omdat peuters vaak ook leren om zindelijk te worden, kun je overwegen om over te stappen op luierbroekjes of trainingsbroekjes. Deze zijn gemakkelijker aan en uit te trekken, waardoor het makkelijker is om je kindje te helpen bij het gebruik van de wc.

Hypoallergene luiers

Als je peuter een gevoelige huid heeft, zijn er ook luiers beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor gevoelige huidtypes. Deze luiers zijn hypoallergeen en bevatten minder chemicaliën dan andere luiers.

Blijf nog steeds regelmatig verschonen

Ten slotte is het belangrijk om de luier van je peuter regelmatig te verschonen, om huidirritatie te voorkomen. Houd altijd een voorraad luiers en vochtige doekjes bij de hand, vooral als je onderweg bent.

Vraag advies over luiers voor peuters

Als je het moeilijk vindt om de juiste luier voor je peuter te kiezen, vraag dan gerust advies aan je verloskundige, kraamverzorger of andere ervaren ouders. Hopelijk helpt deze informatie je bij het vinden van de beste luiers voor jouw peuter.