10 tips: Naar het strand met je baby

Inhoudsopgave

Als de zomer weer aanbreekt en de zon weer volop gaat schijnen wil je natuurlijk gaan genieten op het strand. Maar hoe doe je dit als je een baby hebt? Wij geven je 10 tips om verantwoord naar het strand te gaan met je baby.

Tip 1. Regelmatig insmeren

Je baby kan niet zo goed tegen de zon als wij. Daarom is het belangrijk om je baby meerdere keren in te smeren met zonnebrandcrème. Gebruik hiervoor factor 50, lagere factoren zijn niet voldoende geschikt. Hoe vaak je je baby moet insmeren is afhankelijk van de temperatuur maar doe dit minimaal om de twee uur. Al kun je beter niet zo lang op het strand verblijven met een kleine. Verder is het verstandig om je baby te bedekken met kleding zoals een shirt of een romper.

Tip 2. Doe je baby een petje op

De hoofdhuid is één van de gevoeligste plekken op het lichaam van je kindje. Daarom is het belangrijk bij hoge temperaturen je baby een petje of een hoedje te laten dragen. Dit houdt de zon tegen en hierdoor kan het hoofdje niet verbranden.

Tip 3. Neem een parasol mee

Je baby mag absoluut niet zo lang in de zon zitten. Daarom is het belangrijk om schaduw te creëren. Dit doe je eenvoudig door gebruik te maken van een parasol. Strandparasols zijn overal te koop en kun je eenvoudig de grond steken. Vaak zijn ze ook te huur bij de aangelegen strandtenten. Verder bestaan er ook nog baby tentjes die je kunt opzetten op het strand.

Tip 4. Zo vroeg mogelijk naar het strand

Als je naar het strand wilt met je baby kun je dit het beste zo vroeg mogelijk in de ochtend doen. De temperaturen zijn dan een stuk aangenamer. Zo kun je bijvoorbeeld van 09:00 tot 11:00 op het strand gaan liggen. Blijf niet te lang op het strand met je kindje. Bijkomend voordeel: in de ochtend heb je ruime keus op het strand waar je wilt gaan liggen!

Tip 5. Strandspeelgoed

Je baby moet natuurlijk wel wat te doen hebben als jullie op het strand zijn. Neem daarom speelgoed mee wat geschikt is voor het strand. Denk aan een schepje en een emmer. Je kunt ook een strandbal opblazen, dat is altijd een succes. Je kunt bij diverse budgetketens zoals de Action al complete strandspeelgoed setjes kopen voor een paar euro.

Tip 6. Schone kleding

Neem altijd meerdere setjes schone kleding mee voor je kleintje. Mocht je met water gaan spelen kan het verstandig zijn een zwemluier aan te doen. Verder kun je als je weer naar huis toe gaat schone kleertjes aan doen zodat niet je hele auto onder het zand zit.

Tip 7. Een grote badhanddoek

Neem een grote badhanddoek mee zodat je baby niet constant op het zand ligt. Het zand ka. namelijk erg heet worden bij hoge temperaturen. Je kunt ook de boxkleed uit de box meenemen.

Tip 8. Neem babyvoeding mee

Als je naar het strand gaat moet je natuurlijk niet vergeten om babyvoeding mee te nemen. Ook niet als je maar een uurtje gaat. Het kan namelijk heel erg intensief zijn voor je baby waardoor je kindje mogelijk eerder honger krijgt. Neem een thermoskan mee voor het warme water, poeder en natuurlijk het flesje. Als je borstvoeding geeft kun je dit natuurlijk gewoon op het strand doen of bij een strandtent als deze aanwezig is.

Tip 9. Doe je baby zwembandjes om

Als je baby al wat ouder is is het natuurlijk leuk om samen met het water te spelen. Het is daarbij wel heel belangrijk dat je zwembandjes omdoet of een zwemvest. Zo blijft het hoofdje gegarandeerd boven water. Laat je kindje nooit alleen.

Tip 10. Neem je camera mee

Een dagje op het strand samen met je baby is natuurlijk een fantastische ervaringen die je moest vastleggen! Neem daarom je fotocamera mee om een paar geweldige foto’s te schieten. Je kan natuurlijk ook de camera van je mobiele telefoon gebruiken.
Geschreven door:
Thomas

Thomas

Hi, ik ben Thomas, de trotse vader van een energiek dochtertje. In het begin merkte ik al dat de luiers en opvolgmelk binnen no-time op waren... Tijdens de zoektocht naar betaalbare luiers en de beste verzorgingsartikelen voor mijn kleine dondersteen kwam ik er achter dat er veel valt te besparen op de kosten voor Pampers, luiers, Nutrilon en andere essentiele artikelen, maar dat er online niet altijd gemakkelijk informatie over te vinden is. Zonde want als ouder is alles al duur zat! Samen met mijn team werk ik er dagelijks aan om jou en andere papa's en mama's van de beste informatie en luieraanbiedingen te voorzien. Dagelijks besparen tientallen ouders via Aanbieding-luiers.nl op de terugkerende kosten voor luiers en toebehoren. Ben jij daar straks ook een van? Als je vragen hebt, stel ze gerust. We helpen je graag.
Neem direct contact op met onze expert:
** Nieuwste luieraanbiedingen **
Aangeboden door: Luieraanbiedingen.net