Hoeveel luiers per dag heb je nodig voor je baby?

Hoeveel luiers per dag heb je nodig om je baby te verschonen? Dit aantal verschilt per baby, dus het is niet mogelijk om een duidelijk antwoord op deze vraag te geven. Er is wel een aanwijzing te geven. Na vier jaar heb je meer dan zevenduizend luiers!

Hoeveel luiers per dag?

Om te helpen berekenen hoeveel luiers je in de loop van de jaren van je baby moet verschonen, gebruiken we deze algemene vuistregels.

  • In het 1e jaar gebruikt je kindje ca. 7 luiers per dag. Dat zijn er 2.555 per jaar.
  • In het 2e jaar gebruikt je kindje ca. 5 luiers per dag. Dat zijn er 1.825 per jaar.
  • In het 3e jaar gebruikt je kindje ca. 4 luiers per dag. Dat zijn er 1.460 per jaar.
  • In het 4e jaar gebruikt je kindje ca. 4 luiers per dag. Dat zijn er 1.460 per jaar.

Let wel, dit is slechts een voorzichtige voorspelling, per kind kan dit erg verschillen. Zo zijn er baby’s die aanzienlijk meer luiers nodig hebben omdat ze veel meer willen drinken.

Het aantal luiers per dag hangt af van de zindelijkheidstraining

Het aantal luiers dat je echt moet dragen hangt nauw samen met de zindelijkheidstraining van je baby. Kinderen zijn fysiek in staat om urine vast te houden. Dat betekent niet dat ze geen luiers meer nodig hebben; vaak weten ze het nog niet en denken ze er ook niet altijd over na. Op de leeftijd van 24 tot 36 maanden leert je peuter geleidelijk aan om overdag urine en ontlasting tegen te houden. Hij weet dat plassen op het toilet overdag zo droog moet en blijft; na 36 tot 72 maanden blijft je baby ’s nachts steeds vaker droog en zijn luiers overbodig.Het aantal luiers dat je gebruikt/nodig hebt, hangt af van hoe vaak je je baby verschoont. We raden je aan om een luier te verschonen zodra je weet dat deze nat en vies is.

Hoe bespaar je op luiers?

Ja, je weet nu dat er veel luiers gebruikt gaan worden door je zoon of dochter. Dan is het beter om wat te kunnen besparen in de kosten die je gaat maken voor de aanschaf van deze luiers. Gebruik onze luiervergelijker voor de beste kortingsacties.

** Nieuwste luieraanbiedingen **

Nieuwste luieraanbiedingen

Aangeboden door: Luieraanbiedingen.net